Cazul Șor stiri: 599

Polonia riscă să iasă din Uniunea Europeană - declarație

6 noi. 2018,, 12:01   Război în Ucraina
2767 0

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, le-a transmis luni liderilor polonezi „să revină la normal” în ceea ce priveşte poziţia Poloniei în Uniunea Europeană, menţionînd că în caz contrar, ar fi următoarea ţară după Marea Britanie care părăseşte Blocul comunitar, relatează Euronews.

Donald Tusk a fost prim-ministru al Poloniei în perioada 2007-2014 şi a criticat în mai multe rînduri modul de conducere al Partidului Lege şi Justiţie (PiS), care a contrazis de multe ori principiile europene pe probleme privind imigraţia sau justiţia.

„Pentru mine nu contează dacă Jaroslaw Kaczynski (liderul PiS, n.red.) plănuieşte să părăsească Uniunea Europeană sau doar iniţiază procese care vor avea acest rezultat”, a declarat Tusk în cadrul unei vizite în Varşovia.

„Dorinţa de a păstra Polonia în Uniunea Europeană este mai mică decît cea de a păstra Marea Britanie. Este o problemă foarte serioasă, riscul este foarte mare, îmi doresc ca toată lumea să revină la normal”, a adăugat preşedintele CE.

Administraţia de la Varşovia nu plănuieşte să organizeze un referendum pentru ieşirea ţării din UE, dar Comisia Europeană conduce o investigaţie în ceea ce priveşte conducerea şi justiţia din Polonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?