Poliția britanică a stabilit cine sînt principalii suspecți în cazul Skripal

21 apr. 2018,, 13:10   Război în Ucraina
3058 1

Poliția britanică a stabilit principalii suspecți în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia.

The Telegraph scrie că Centrul de Combatere a Terorismului din cadrul Scotland Yard a inițiat o anchetă penală pe numele mai multor indivizi care acum s-ar afla în Federația Rusă.

Potrivit sursei, ancheta ar urma să fie finalizată în cel puțin 5 luni, însă, în această săptămînă, a fost făcut un pas important, fiind stabilit cercul de suspecți. Britanicii au studiat lista biletelor de avion, au examinat imaginile de pe camerele de supraveghere și numerele mașinilor închiriate de anumiți indivizi.

În același timp, Scotland Yard nu are speranțe că ar putea interoga persoanele suspecte din cauza poziției Moscovei față de aceast caz.

Amintim că Serghei și Iulia Skripal au fost internați în spital la 4 martie 2018. Ulterior, specialiștii au stabilit că aceștia au fost otrăviți cu o substanță neuro-toxică numită Noviciok. Spionajul britanic susține că această substanță ar fi fost produsă în regiunea Saratov din Federația Rusă.


Moscova, la rîndul său, respinge acuzațiile și susține că Serghei și Iulia Skripal ar fi fost otrăviți cu un gaz numit AZ, care era produs de Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий