X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Podul din Baltimore, tăiat pe bucăți. La fața locului, a fost adusă o macara uriașă

1 apr. 16:45   Externe
3329 0

Cea mai mare macara operaţională a ajuns în Baltimore, SUA, unde va începe să cureţe resturile podului care s-a prăbușit în urmă cu cîteva zile.

Macaraua nu poate ridica decît 1000 de tone, iar echipajele vor trebui să taie bucată cu bucată podul care a căzut peste o navă. La fața locului, vor fi trimise mult mai multe ajutoare în următoarele săptămîni. Iar preşedintele Joe Biden va vizita în curînd portul.

"Cea mai mare provocare acum este că podul, care este deasupra navei, are o greutate între 3.000 şi 4.000 de tone. Echipa noastră trebuie să-l taie în bucăţi într-un mod sigur, responsabil şi eficient înainte să poată să scoată bucăţile din apă", a declarat guvernatorul din Maryland, notează Noi.md cu referire la

Guvernul american a aprobat o sumă de 60 de milioane de dolari pentru a fi curăţată zona şi pentru începerea reconstrucţiei podului.

Podul s-a prăbuşit săptămîna trecută, după ce o navă cargo s-a izbit violent de acesta. La acel moment, opt muncitori se aflau acolo şi numai doi au putut fi salvaţi.


1
0
0
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?