X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Parlamentul Marii Britanii a fost dizolvat

30 mai. 11:16   Externe
2401 0

În urma anunțului premierului Marii Britanii Rishi Sunak privind data alegerilor generale anticipate din 4 iulie, membrii Camerei Comunelor și-au depus mandatele.

Marea Britanie a dizolvat oficial Parlamentul din cauza viitoarelor alegeri anticipate, se menționează pe site-ul legislativului, joi, 30 mai, informează dw.com

Conform legislației în vigoare, Parlamentul trebuie dizolvat cu 25 de zile lucrătoare înainte de alegerile generale, pe care premierul Rishi Sunak le-a anunțat pentru 4 iulie. Analiștii se așteptau ca acestea să aibă loc în toamnă, dar guvernul a acceptat o dată mai devreme. Sunak a anunțat săptămîna trecută că regele Carol al III-lea al Marii Britanii a aprobat cererea sa de dizolvare a parlamentului.

Dizolvarea Parlamentului britanic înseamnă automat că toate cele 650 de locuri din Camera Comunelor, camera inferioară, devin vacante. După alegeri, Parlamentul se va reuni din nou pe 9 iulie pentru a alege un președinte al parlamentului și pentru depunerea jurămîntului de către parlamentari.

Alegerile precedente au avut loc în 2019. La ele, Partidul Conservator condus de Boris Johnson a obținut o victorie încrezătoare. Cu toate acestea, starea de spirit a electoratului s-a schimbat de atunci. Acțiunile controversate ale guvernului în timpul pandemiei de coronavirus, o serie de scandaluri și problemele economice au dus la scăderea popularității conservatorilor. Johnson a demisionat din funcția de șef al guvernului. A fost înlocuit pentru scurt timp de Liz Truss, iar apoi prim-ministru a devenit Rishi Sunak.


Datele sondajelor și rezultatele recentelor alegeri locale demonstrează popularitatea în creștere a Partidului Laburist condus de Keir Starmer. Laburiștii ar putea cîștiga după 14 ani de aflare în opoziție.

Alegerile în Regatul Unit se desfășoară în baza unui sistem majoritar. Va obține majoritatea partidul ai cărui candidați vor cîștiga în mai mult de 325 de circumscripții.

3
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав