Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Orbán a îndemnat la neadmiterea produselor agricole ucrainene pe piața UE

19 feb. 20:45   Externe
1966 0

Premierul ungar Viktor Orbán a cerut închiderea pieței europene pentru produsele agricole ucrainene.

Orbán este citat într-un videoclip al partidului de guvernămînt ungar "Fidesz", postat pe Facebook, relatează "Adevărul european" cu referire la Magyar Nemzet.

"Problema fermierilor europeni este că Bruxelles-ul adoptă reguli care le fac producția din ce în ce mai scumpă", a declarat Viktor Orbán, citat de Fidesz, în legătură cu demonstrațiile fermierilor europeni.

Într-un videoclip postat pe pagina de socializare a principalului partid guvernamental, premierul a precizat: și Ungaria are astfel de reguli, dar în același timp UE permite produse agricole din țări în care nu se aplică aceleași reguli în Europa. "Acest lucru înseamnă că produsele agricole ucrainene nu ar trebui să fie permise pe piața europeană", a subliniat Viktor Orban.

Potrivit acestuia, nimeni nu îi ascultă pe fermieri, ei simt că distanța dintre ei și cei care iau decizii la Bruxelles este ca între cer și pămînt. "Acest lucru este imposibil. Regulile trebuie schimbate", a spus Orbán.


Reamintim că șase mari organizații de agricultori din Uniunea Europeană au criticat propunerile Comisiei Europene de a controla mai bine importurile de produse agricole ucrainene, considerîndu-le insuficiente. UE a propus recent diverse măsuri de protecție care ar putea fi aplicate în caz de "extremă necesitate", cum ar fi limitarea importurilor scutite de taxe vamale de carne de pasăre, ouă și zahăr la nivelurile medii de import din 2022-2023.

11
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?