COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6799
Coronavirus stiri: 7616

Olanda renunță la distanțarea socială și anunță noi norme sanitare

15 sep. 21:30   În lume
1187 0

Olanda anunță relaxarea restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, inclusiv sfîrşitul distanţării sociale dar şi implementarea, din 25 septembrie, a unui "permis Covid" pentru a intra în baruri, restaurante şi la festivaluri, relatează Reuters.

Permisul, care va arăta dovada vaccinării, a recuperării după coronavirus sau unui test negativ, va fi necesar pentru persoanele cu vîrsta de cel puţin 13 ani începînd din 25 septembrie, a declarat prim-ministrul Mark Rutte, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Rata de contaminare este în scădere în Olanda, care la începutul pandemiei au instituit unele dintre restricţiile cele mai slabe din Europa, dar le-au întărit în timpul unui al doilea val mortal.

"Sînt bucuros să anunţ că începînd cu 25 septembrie, distanţarea socială obligatorie de 1,50 metri va fi abandonată", a declarat Rutte într-o conferinţă de presă televizată. "Aceasta înseamnă că mai mulţi oameni pot merge la cafenea sau restaurant în acelaşi timp. De asemenea, înseamnă că festivalurile şi evenimentele sportive pot fi organizate din nou la capacitate maximă", a explicat el.

El a subliniat de asemenea că permisele sanitare sînt "deja utilizate în multe ţări" vecine, notează Agerpres. În Franţa, una dintre primele ţări europene ce a implementat faimosul permis, acesta a contribuit la accelerarea vaccinării împotriva COVID-19.


Guvernul olandez a respins criticile oponenţilor, precum politicianul populist şi coronasceptic Thierry Baudet, care spune că permisul este un mod de a impune vaccinarea.

"Nu, utilizarea permisului coronavirus nu obligă pe nimeni să fie vaccinat. Puteţi de asemenea efectua teste pentru a putea intra undeva, iar pentru moment acestea rămîn gratuite", potrivit ministrului sănătăţii Hugo de Jonge.

Purtarea unei măşti de protecţie rămîne totuşi obligatorie în transportul public şi aeroporturi, dar nu şi în trenuri sau pe platformele de tramvai.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽