X 
Arşiţa stiri: 158
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1454

O tehnică revoluţionară ar putea soluționa problema orbirii

22 mar. 2018,, 00:00   Externe
2502 0

O tehnică medicală revoluţionară care utilizează terapia cu celule stem a restabilit vederea a doi pacienţi.

Un bărbat în vîrstă de 80 de ani şi altul de 60 de ani ce sufereau de degenerescenţă maculară şi nu puteau citi fără ochelari şi-au recăpătat vederea şi au putut citi normal după ce o echipă de medici britanici le-au inserat celule stem în retină.

Mail Online notează că testele clinice realizate în cadrul Moorfields Eye Hospital oferă speranţă persoanelor cu această afecţiune. De asemenea, este pentru prima oară cînd o bucată de ţesut modificat genetic a fost utilizat pentru tratarea persoanelor cu pierdere bruscă a vederii.

Cercetătorii consideră că procedura ar putea deveni la fel de comună precum operaţia de cataractă în următorii 15 ani. Procedura cu celule stem ce poate dura aproximativ 45 de minute este realizată cu ajutorul anesteziei locale. Este necesară prelevarea unei celule stem embrionice şi creşterea unui ţesut de 6 milimetri ce conţine 100.000 de celule pigmentale retinale. Ţesutul este apoi rulat într-un tub ce este injectat printr-o mică incizie în ochi. Odată amplasat în spatele retinei, specialiştii susţin că va putea înlocui celulele degradate.

Noile descoperiri ce au fost observate la cei doi pacienţi monitorizaţi timp de 12 luni sînt elemente importante pentru tratarea orbirii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав