Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Vucic spune că nu va permite o schimbare violentă a puterii în Serbia

24 dec. 2023,, 18:30   Externe
2114 0

Președintele Serbiei, Aleksandr Vucic, a declarat că protestele opoziției de la Belgrad și declarațiile provocatoare ale acesteia nu vor da niciun rezultat, deoarece în țară "puterea se schimbă doar la alegeri".

Șeful statului a făcut aceste declarații în cadrul unei conferințe de presă, comentînd declarațiile potrivit cărora la Belgrad există o atmosferă de "Maidan".

Ca răspuns la această întrebare, Aleksandr Vucic s-a referit și la declarațiile purtătorului de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, privind aplicarea în Balcani a scenariului "Maidan".

"Spuneți-mi, care ar fi alt scopul [în afară de proteste și revolte]? Ce vreți cu adevărat? Să faceți presiuni asupra cuiva pentru a schimba voința electorală, să furați voturi în alegeri la comanda voastră, pentru ca voi să ajungeți la putere? Oamenii nu vă vor, iar voi ați decis că vă iubiți foarte mult și vreți să schimbați voința alegătorilor. Cum plănuiți să realizați acest lucru, dacă nu prin mijloace violente?". - a precizat liderul sârb.

"Ministerele vor continua să-și îndeplinească sarcinilea, dar trebuie să spun un lucru. Indiferent ce vor încerca să facă, nu va avea loc nicio schimbare cu forța a puterii sau altceva în Serbia. În Serbia, puterea se schimbă în alegeri. Serbia este o țară democratică, așa va fi întotdeauna în viitor, nu doar astăzi", a subliniat Aleksandr Vucic.

17
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?