X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

O instanță din SUA s-a expus pe marginea acuzațiilor aduse lui Elon Musk

4 feb. 2023,, 16:00   Externe
3946 0

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a fost exonerat de orice acuzație pentru un mesaj publicat pe Twitter în care spunea că are „finanțarea asigurată” pentru a privatiza producătorul de automobile electrice, relatează libertatea.ro.

Procesul împotriva miliardarului american a fost deschis în numele acționarilor Tesla care au susținut că i-a indus în eroare prin mesajele sale din august 2018.

Achiziția propusă de 72 de miliarde de dolari nu s-a concretizat niciodată. În centrul procesului a fost tweet-ul postat de Elon Musk pe 7 august 2018, în care acesta a scris că se gîndește să privatizeze Tesla la un preț de 420 de dolari pe acţiune.

„Finanțare asigurată”, a precizat miliardarul. Reclamanții au susținut că Musk a mințit atunci cînd a scris pe Twitter ulterior, în aceeași zi, că „sprijinul investitorilor este confirmat”.

Prețul acțiunilor a crescut după aceste mesaje, dar a scăzut din nou în cîteva zile, pe măsură ce a devenit clar că afacerea nu va fi finalizată.


Pierderile investitorilor au fost calculate la 12 miliarde de dolari, potrivit unui economist angajat de acționari.

Comisia americană pentru valori mobiliare și burse l-a dat în judecată pe Musk din cauza mesajelor sale, acuzîndu-l că i-a mințit pe investitori.

Elon Musk a fost de acord să se retragă din funcția de președinte al consiliului de administrație al Tesla și a ajuns la o înțelegere pentru 20 de milioane de dolari. În timpul procesului, miliardarul a susținut că a crezut că a avut un angajament verbal din partea fondului suveran de investiții al Arabiei Saudite pentru această afacere.

De asemenea, el a spus în fața instanței că „doar pentru că scriu ceva pe Twitter nu înseamnă că oamenii cred sau vor acționa în consecință”.

„La un moment dat am scris pe Twitter că, în opinia mea, prețul acțiunilor este prea mare și a crescut mai mult, ceea ce este contraintuitiv”, a adăugat el, precizînd că efectul pe care îl au mesajele sale asupra prețului acțiunilor poate fi imprevizibil.

Musk a salutat verdictul pronunțat vineri, 3 februarie, de un juriu din San Francisco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав