Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

O erupție vulcanică a lăsat fără încălzire părți din Islanda

9 feb. 11:00   Externe
2131 0

Mii de gospodării din Islanda au rămas fără încălzire în mijlocul iernii din cauza celei de-a treia erupții vulcanice din decembrie. Intensitatea erupției s-a diminuat pînă joi după-amiază, a anunțat Biroul meteorologic islandez, care monitorizează vulcanii.

Cu toate acestea, fluxul de lavă a lovit conductele de apă într-o regiune din sudul capitalei, perturbînd aprovizionarea cu apă încălzită geotermic folosită pentru încălzirea locuințelor și determinînd Agenția de Protecție Civilă să ridice nivelul de alertă la starea de urgență.

Aeroportul Keflavik din Reykjavik a pierdut, de asemenea, accesul la apă caldă, dar a declarat că, în rest, funcționează în mod normal, notează Noi.md cu referire la eurointegration.

Rikke Pedersen, șeful unei echipe de cercetare de la Centrul Nordic de Vulcanologie din Reykjavik, a declarat că peste 20.000 de persoane au rămas fără acces la apă caldă.

Agenția de Protecție Civilă le-a cerut oamenilor din zona afectată să folosească doar un singur încălzitor electric mic pe gospodărie pentru a preveni întreruperile de curent.


Restabilirea alimentării cu apă caldă prin intermediul conductei de urgență, care este deja în construcție, ar putea dura cîteva zile.

Reamintim că noua erupție din Peninsula Reykjanes, în apropiere de orașul pescăresc Grindavik, din dimineața zilei de 8 februarie, este a treia din ultimele luni.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?