El a găsit dovezi ale existenței a peste 200 de supraviețuitori în 12 orașe.
Erupția Vezuviului, care a avut loc pe 24 august 79 d.Hr., a durat aproximativ 18 ore. În ciuda faptului că aproximativ 30.000 de oameni au trăit în Pompei și 5.000 în orașul Herculaneum din apropiere, doar o mică parte din acest număr de oameni a fost găsită sub formă de rămășițe fosilizate, relatează Noi.md cu referire la oxu.az.
Cercetătorul a studiat nume unice pentru locuitorii din Pompei și Herculaneum, precum Numerius Popidius și Aulus Umbricius. El a căutat înregistrări ale persoanelor cu aceste nume sau ale rudelor acestora care locuiau în vecinătate la scurt timp după erupție.Cercetătorul a reușit să găsească dovezi că locuitorii din Pompei au locuit în 12 orașe care se aflau la nord de Vezuviu. Unii refugiați au rămas fără adăpost, în timp ce alții au dus o viață destul de reușită. De exemplu, familia din Caltilia, care a fugit în orașul port roman Ostia, a adunat suficienți bani pentru a plăti un mormînt scump pentru rudele lor.
Cercetătorul a observat că împărații romani au alocat sume mari de bani pentru a-i ajuta pe cei afectați de erupția vulcanică, reconstruind proprietățile și infrastructura din regiune: drumuri, alimentare cu apă, amfiteatre și temple.
Ca urmare a erupției Muntelui Vezuviu, orașul Pompei și orașul învecinat Herculaneum au fost acoperite de lavă încinsă și gaze toxice. Străzi, case cu mobilier complet, rămășițe de oameni și animale care nu au reușit să scape au fost găsite sub un strat de cenușă gros de mai mulți metri.
Adăuga comentariu