Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

O baie fierbinte arde la fel de multe calorii ca o plimbare de 30 minute

2 dec. 2023,, 19:30   Externe
2322 0

O persoană care face o baie de o oră în apă de 40 grade Celsius arde pînă la 130 de calorii, aproximativ cît se ard pe timpul unei plimbări de 30 minute, au descoperit oamenii de știință.

Potrivit cercetătorilor, băile lungi nu doar te relaxează, dar sînt și benefice pentru sănătate.

La acest studiu au participat 14 persoane, care au fost puse să alerge o oră pe bicicletă, după care au stat o oră în apă fierbinte.

Oamenii de știință au descoperit că atît mersul pe bicicletă cît și baia fierbinte au ajutat la arderea caloriilor. Apa de 40 grade a dus la creșterea temperaturii corpului, arzînd astfel pînă la 130 calorii.

Studiul a fost făcut, de fapt, pentru a observa efectele pe care apa fierbinte pe are asupra zahărului din sînge. Astfel s-a descoperit că atît mersul pe bicicletă cît și baia fierbinte au avut aceleași afecte asupra zahărului din sînge.


Cercetătorii au ajuns la concluzia că „încălzirea pasivă” ajută la reducerea inflamațiilor, în Finlanda aceasta fiind folosită ca tratament medical.

Potrivit unui studiu realizat în 2015 în Finlanda, o persoană care merge des la saună are un risc scăzut de a suferi un atac de cord sau un infarct.

De asemenea s-a demonstrat că băile fierbinți regulate ajută la scăderea nivelului presiunii sanguine.

3
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?