X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nuntă de lux, încheiată tragic în Italia

15 ian. 07:45   Externe
4328 0

Mireasa, mirele şi cel puţin 30 de invitaţi au ajuns la spital în timpul unei nunţi.

O petrecere de lux, organizată într-o fostă mănăstire din idilica Toscana, acum folosită ca restaurant, s-a transformat în tragedie. Podeaua clădirii construite în secolul al 15-lea a cedat, iar oamenii s-au prăbuşit de la cinci metri înălţime, scrie observatornews.ro.

60 de oameni dansau veseli într-o sală de la etajul unu al fostei mănăstiri din Giaccherino - Toscana cînd podeaua veche de sute de ani s-a rupt sub picioarele lor. Invitaţii au căzut de la înălţime şi au fost acoperiţi de moloz.

Peste 100 de salvatori au fost mobilizaţi imediat şi au început operaţiunile de salvare a victimelor, dar nu au reuşit să ajungă rapid la toată lumea. Unii oameni erau în stare critică.

Mai multe persoane au ajuns în stare critică la spital


Cinci persoane se află în cod roșu, două cazuri mai grave au fost transportate la spitalul Careggi din Florența, celelalte la urgenţe în Pistoia. 10 persoane sînt momentan în cod galben, celelalte în cod verde. Persoanele rănite grav au traumatisme craniene și toracice.

Printre răniți se numără și o femeie însărcinată în luna a șaptea care a căzut în gol împreună cu mireasa.

Drumul îngust si șerpuit spre mănăstire a îngreunat treaba salvatorilor

Răniţii au ajuns greu la spital. Mănăstirea transformată în restaurant este la capătul unui drum şerpuit și îngust. Un adevărat ambuteiaj s-a format după ce zeci de oameni au mers acolo într-un suflet, să afle dacă rudele şi prietenii invitaţi la nuntă au supravieţuit accidentului.

Fosta mănăstire a fost construită la începutul secolului al XV-lea ca așezămînt pentru călugării franciscani. O companie privată a cumpărat-o acum nouă ani şi a transformat-o într-un local elegant pentru nunți și petreceri corporate. Ancheta care a început va stabili dacă proprietarii au întreţinut corespunzător clădirea veche de 610 ani.

0
1
0
5
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?