X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Noul guvern al Portugaliei a depus jurămîntul de învestire

3 apr. 09:30   Externe
2279 0

Noul guvern minoritar al Portugaliei, condus de prim-ministrul Luis Montenegro, a depus jurămîntul de învestire.

În seara marți, guvernul lui Luis Montenegro, format din 17 miniștri, a depus jurămîntul în fața președintelui.

Noul prim-ministru a declarat că guvernul este hotărît să lucreze pînă la finalul mandatului său de 4,5 ani și a promis să acționeze "cu modestie, spirit patriotic și deschidere la dialog".

Prim-ministru s-a angajat separat să depună eforturi pentru a lupta împotriva corupției, spunînd că aceasta ar trebui să fie o "luptă națională", notează Noi.md cu referire la eurointegration.

Muntenegru a spus că va propune tuturor forțelor politice din parlament să formeze împreună o "agendă" în această direcție, astfel încît în aproximativ două luni să avem un set de propuneri care, după discuții, să stea la baza viitoarelor proiecte de legi.


Premierul promite, de asemenea, să reducă taxele pentru cetățeni și întreprinderi, să crească pensiile și salariile angajaților din sectorul public.

Amintim că, potrivit rezultatelor alegerilor parlamentare extraordinare din Portugalia, cele mai multe mandate a obținut blocul "Alianța Democratică" - 80 de locuri în Parlament. În același timp, acest număr este mult mai mic decît cele 116 mandate necesare pentru crearea unei majorități, de aceea adoptarea legislației va necesita sprijinul altor forțe politice.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав