X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

A apărut o nouă ipoteză în cazul atacului asupra premierului slovac

20 mai. 09:45   Externe
2285 0

Apare o nouă ipoteză în cazul atentatului asupra premierului slovac Robert Fico. Este posibil ca autorul să nu fi acționat singur.

Ministrul de Interne slovac, Sutaj Estok, a declarat duminică că s-ar putea ca bărbatul să nu fi fost doar un "lup singuratic", cum s-a crezut pînă în prezent.

Potrivit acestuia, echipa care investighează cazul va cerceta şi dacă suspectul a acţionat ca parte a unui grup de persoane ce s-au încurajat reciproc să recurgă la un asasinat asupra premierului Slovaciei, noitează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Un element care ar sugera implicarea şi a altor persoane este ştergerea la două ore după tentativa de asasinat a comunicaţiilor pe internet ale suspectului.

Deocamdată nu este clar cine le-a şters, iar autoritățile exclud ca el să fi făcut asta, avînd în vedere că deja era arestat, şi cel mai probabil nici soţia sa.


Reamintim că premierul Slovaciei a fost împuşcat săptămîna trecută în timp ce ieşea de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova. Autorul tentativei de asasinat este un bărbat în vîrstă de 71 de ani sub numele de Juraj Cintula.

8
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?