X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Nigeria și-a rechemat ambasadorii din întreaga lume

4 sep. 2023,, 09:52   Externe
2126 0

Președintele nigerian Bola Tinubu a dat instrucțiuni ca ambasadorii țării din toate statele lumii să fie rechemați imediat.

"Președintele este hotărît să se asigure că furnizarea de servicii către cetățenii [Nigeriei], rezidenții și potențialii vizitatori este caracterizată de o eficiență și o calitate de clasă mondială", a declarat un comunicat al purtătorului de cuvînt al liderului nigerian, citat de Reuters, potrivit meduza.
Nu au fost oferite detalii privind motivele rechemării ambasadorilor.

Decizia nu îi va afecta doar pe reprezentanții permanenți ai Nigeriei la ONU la New York și Geneva, din cauza viitoarei sesiuni a Adunării Generale a ONU din septembrie.

Nigeria are 109 misiuni diplomatice în întreaga lume. Decizia președintelui Tinubu nu va afecta relațiile dintre Nigeria și Rusia, a declarat pentru TASS misiunea diplomatică rusă din această țară.

"Cu un dialog interstatal adecvat și de înaltă calitate, astfel de evenimente precum absența temporară a ambasadorului sau înlocuirea acestuia nu au niciun impact asupra relațiilor în sine. Noi lucrăm activ cu nigerienii, ei, conform informațiilor noastre, lucrează intens și la Moscova", a declarat un reprezentant al Ambasadei Rusiei în Nigeria.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?