X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 150
Transnistria stiri: 1415

Niger vrea să lase diplomații francezi fără apă și electricitate

28 aug. 2023,, 14:15   Externe
2776 0

Susținătorii rebelilor care au preluat puterea în Niger au propus ca Ambasada Franței să fie deconectată de la apă și electricitate.

Despre acest lucru scrie RIA Novosti cu referire la declarația Comitetului de sprijin al Consiliului Național pentru Salvarea Patriei (CNSP).

Președintele Comitetului național de sprijin al CNSP, Elh Issa Hasumi Bureima, consideră că diplomații francezi ar trebui deconectați de la serviciile comunale și chiar de la asigurarea cu produse alimentare. Cu o astfel de propunere el s-a adresat tuturor contractanților Ambasadei.

În primul rînd, apelul se adresează companiei energetice din Niger (Nigelec). Acele companii care nu vor reacționa la îndemnul CNSP vor fi considerate "dușmani ai poporului suveran”.

Anterior, Comunitatea Economică a țărilor din Africa de Vest a propus rebelilor din Niger o întîlnire într-un loc neutru. Potrivit comisarului comunității pentru politică, pace și securitate, Abdel-Fataw Musah, organizația nu se grăbește să rezolve problema pe cale militară, dar nu vede alte opțiuni pentru rezolvarea conflictului.

8
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав