X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Netanyahu reacționează dur față de recunoașterea Palestinei de către trei state europene

23 mai. 08:15   Externe
2156 0

Premierul Israelului Benjamin Netanyahu a afirmat că anunțul simultan făcut de Irlanda, Norvegia și Spania privind intenția lor de a recunoaște Palestina ca stat reprezintă „un premiu pentru terorism”, adăugînd că Israelul rămîne hotărît să cîștige războiul în Gaza, transmite Reuters.

„Acesta ar fi un stat terorist. Ar încerca să reia masacrul din 7 octombrie din nou și din nou, iar cu acest lucru nu putem fi de acord”, a declarat Netanyahu, referindu-se la atacul Hamas care a declanșat ofensiva Israelului în Fîșia Gaza, scrie hotnews.

Șefii de guvern din Irlanda, Norvegia și Spania au anunțat, în cursul acestei dimineți, că vor recunoaște Palestina ca stat începînd cu data de 28 mai. „Nu poate exista pace fără un stat palestinian”, a declarat premierul norvegian Jonas Gahr Støre, citat de Aftenposten.

„În perioada premergătoare anunțului de astăzi, am vorbit cu o serie de alți lideri și omologi și sînt încrezător că și alte țări ni se vor alătura pentru a face acest pas important în următoarele săptămîni”, a spus, într-o declarați separată, premierul Irlandei, Simon Harris. El a declarat că o soluție cu două state este singura cale credibilă către pace și securitate pentru Israel, Palestina și popoarele lor.

Mult mai dură a fost declarația premierului spaniol Pedro Sanchez. „Premierul Netanyahu încă închide ochii și bombardează spitale, școli, case”, a spus Sánchez.


„Încă se folosește de foame, frig și teroare pentru a pedepsi mai mult de un milion de băieți și fete nevinovați - iar lucrurile au mers atît de departe încît procurorii de la Curtea Penală Internațională au cerut săptămîna aceasta arestarea sa pentru crime de război”, a adăugat premierul spaniol.

El a declarat că nu are niciun dubiu că Netanyahu nu are „niciun plan de pace pentru Palestina”, adăugînd că acesta provoacă atît de multă durere, distrugere și amărăciune în Gaza și în restul Palestinei, încît soluția celor două state este acum în mare pericol.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав