X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moscova a anunțat o „amnistie COVID” și va returna banii celor amendați

25 mai. 2022,, 17:00   Externe
2499 0

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a anunțat o „amnistie COVID” de la 1 iunie – moscoviții nu vor mai fi impuși să achite amenzile impuse, dar neplătite pentru încălcarea restricțiilor legate de coronavirus, totodată vor fi returnați banii pentru o parte din amenzile deja plătite. Primarul a anunțat acest lucru pe blogul său. Primarul a legat amnistia de scăderea veniturilor cetățenilor

După cum a explicat Sobyanin, sancțiunile administrative au ajutat la salvarea sănătății și vieții moscoviților, iar această practică a adus o contribuție semnificativă la lupta împotriva COVID-19.

„Dar astăzi acest pericol a trecut. Astăzi există alte provocări și probleme. Vedem o scădere a veniturilor reale ale cetățenilor. Prin urmare, am decis să anunț o amnistie COVID”, a spus el.

„În total, Guvernul de la Moscova va înceta să colecteze sau va compensa circa 13,6 miliarde de ruble, care, în condițiile presiunii sancțiunilor, vor deveni un sprijin tangibil pentru afaceri și moscoviți. Amenzile impuse de autoritățile executive ale Moscovei și de instituțiile subordonate acestora pentru încălcarea tuturor restricțiilor COVID, cu excepția nerespectării regimului de izolare la domiciliu în timpul bolii COVID-19, sînt supuse compensației”, a menționat primarul Moscovei.

Pentru a primi compensațiile cetățenii vor contacta centrul de servicii publice «Мои документы» pînă la 31 decembrie 2022. Blogul primarului nu specifică dovezile privind achitare amenzilor, care ar urma să fie prezentate de către persoanele amendate pentru încălcarea regimului anti-covid introdus anterior de primărie. Cei care au transferat 5.000 de ruble prin transfer bancar vor putea să-și ridice istoricul plăților și să ia un extras de cont. Cu toate acestea, mulți cetățeni au dat bani inspectorilor la fața locului, cei mai mulți dintre ei nu au păstrat chitanțele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?