AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 44
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

Poliția și carabinierii vor ieși în stradă pentru a monitoriza respectarea regulilor anti-pandemice

20 ian. 18:15   Capitala
2894

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco a declarat că toate subdiviziunile MAI vor fi implicate în prevenirea și combaterea tulpinii Omicron. Aceasta a menționat că misiunile responsabililor vor fi divizate în două etape. Prima include informarea și dialogul cu cetățenii, iar cea de doua presupune asigurarea respectării regulilor și aplicare amenzilor, relatează Noi.md cu referire la agora.md.

„Acțiunile de prevenire înseamna dialog activ, prin crearea consiliilor de siguranță online cu participarea administrației publice locale, administratorii molurilor și centrelor de agrement, a piețelor, reprezentanți HoReCa și altor factori decizionali inclusiv prestatori de servicii referitor la regulile pandemice și la respectarea acestora”, a menționat ministra.

Oamenii legii vor monitoriza activitatea de comerț în puncte și centre comerciale, vor preîntâmpina administratorii de moluri, piețe, ai transportului public asupra respectării regulilor privind combaterea virusului COVID-19, în special monitorizarea fluxului de cetățeni cu respectarea numărului stabilit de persoane.

Totodată, se vor monitoriza stațiile și unitățile de transport public și se vor efectua zilnic călătorii de control și atenționare a pasagerilor, iar în caz de necesitate se vor oferi măști de protecție persoanelor care nu dispun de acestea.

De asemenea, se va verifica respectarea orarului de activitate a locațiile de agrement.


Ana Revenco a menționat că în cazul în care regulile nu vor respectate se vor aplica amenzi.

Amintim că, Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a declarat că, la ziua de luni, incidența COVID-19 era de 233 de cazuri la 100 de mii de locuitori, ceea ce înseamnă că R. Moldova intră în Cod Roșu. Una din măsurile esențiale luate de autorități este trecerea studiilor în regim online pentru toate școlile din țară pentru o perioadă de două săptămâni.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав