Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Ministerul rus de Externe - despre perspectivele unei ciocniri directe între Rusia și SUA și NATO

18 aug. 20:45   Război în Ucraina
2551 0

O ciocnire între partea rusă și Statele Unite și NATO nu este în interesul Moscovei, Rusia, ca putere nucleară, va continua să acționeze cît mai responsabil posibil. O susține Ivan Nechaev, director adjunct al Departamentului Informații și Presă al Ministerului rus de Externe, vorbind despre perspectivele unui conflict direct, transmite RIA Novosti.

„Subliniez că forțele noastre armate sînt echipate cu arme convenționale moderne și de înaltă precizie, care ne permit să implementăm pe deplin scopurile și obiectivele stabilite de președintele Rusiei în scopurile operațiunii speciale militare în Ucraina. Rusia, ca putere nucleară, va continua să acționeze cît mai responsabil posibil, o ciocnire directă cu Statele Unite și NATO nu este în interesul nostru”, a spus el.

Diplomatul a remarcat că Rusia nu exprimă amenințări cu utilizarea armelor nucleare și toate discuțiile despre scăderea pragului de utilizare a acestora se desfășoară în cercurile conducătoare ale Statelor Unite, Marii Britanii și Uniunii Europene.

Mai devreme, ministrul Apărării Serghei Şoigu a spus că toate presupusele falsuri despre planurile Rusiei de a folosi arme nucleare şi chimice în Ucraina sînt o minciună. Şoigu a subliniat că Rusia nu trebuie să aplice aceste măsuri. Ministrul Apărării a explicat că principalul scop al armelor nucleare rusești este descurajarea unui atac nuclear.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав