X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Mexic: Coridele au fost interzise în capitală

2 feb. 20:00   Externe
1749 0

Coridele sînt din nou suspendate în Ciudad de Mexico, la trei zile după reluarea lor oficială, în urma unei decizii luate miercuri de un judecător şi care marchează o nouă etapă într-o bătălie juridică ce durează de aproape doi ani, informează AFP.

Zeci de mii de ''aficionados'' au asistat duminică la reluarea coridelor în arenele din Ciudad de Mexico, cele mai mari din lume, cu o capacitate de 42.000 de locuri pe scaune, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Curtea Supremă a anulat în decembrie o primă decizie juridică, care datează din iunie 2022 şi care împiedică desfăşurarea spectacolelor de tauromahie.

Răsturnare de situaţie miercuri: un judecător a suspendat din nou spectacolele cu tauri în capitala mexicană. Această nouă măsură, adoptată la cererea unei asociaţii pentru apărarea animalelor, va rămîne în vigoare pînă pe 7 februarie, dată la care este preconizată o audiere pentru deciderea unei eventuale interdicţii a coridelor în Cidad de Mexico.

''Suspendarea provizorie este acordată astfel încît autorităţile responsabile să se abţină de la executarea actelor puse sub semnul întrebării, suspendînd imediat spectacolele de tauromahie'', se precizează în textul deciziei.


Cea de-a doua coridă a sezonului este programată pentru duminica viitoare. Organizatorii ar putea încerca să conteste noua blocadă.

Decizia tribunalului invită de asemenea autorităţile să nu mai acorde noi autorizaţii pentru restul sezonului, care prevede prezenţa unor vedete din domeniu cum ar fi matadorul francez Sebastian Castella şi spaniolii Pablo Hermoso de Mendoza şi Andy Cartagena.

Duminică, sute de manifestanţi au protestat în preajma arenei din capitală împotriva revenirii coridei în impozanta ''plaza''.

În contextul controversei juridice, preşedintele mexican Andrés Manuel Lopez Obrador, care se opune coridelor, a propus un referendum la nivelul capitalei pentru a decide viitorul tauromahiei.

Patru dintre cele 32 de state ale Mexicului au interzis deja coridele. Alte state din America latină au dezbătut de asemenea problema. Columbia şi Ecuador au interzis uciderea taurilor, iar Venezuela a anulat anumite coride, în timp ce în Peru, tribunalele s-au pronunţat împotriva interzicerii.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?