X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1453

Merkel: "Economia Germaniei nu-și poate permite un al doilea lockdown

15 oct. 2020,, 07:48   Externe
5965 0

Germania nu își poate permite, din punct de vedere economic, un nou lockdown, așa cum a fost în primăvară în timpul primului val de coronavirus.

Despre acest lucru a declarat în cadrul uni conferințe de presă la Berlin cancelarul Germaniei Angela Merkel, citată de TASS.

Cancelarul a menționat că este nevoie de preluat de urgență controlul asupra situației privind pandemia.

"Am adoptat un buget care prevede doar în acest an o nouă datorie de peste 250 de miliarde de euro. Prin urmare, noi, inclusiv din punct de vedere economic, nu ne putem permite un al doilea val pe care l-am avut în primăvară, cu astfel de consecințe", a declarat Merkel.

Potrivit ei, nu este vorba doar despre sistemul de sănătate. Cancelarul a declarat că țara se află într-o etapă critică de combatere a coronavirusului, de aceea comportamentul oamenilor în următoarele săptămîni va fi crucial. Merkel și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la creșterea exponențială a numărului de cazuri noi de infecție.


"Am adoptat un buget care prevede doar în acest an o nouă datorie de peste 250 de miliarde de euro. Prin urmare, noi, inclusiv din punct de vedere economic, nu ne putem permite cel de — al doilea val pe care l-am avut în primăvară, cu astfel de consecințe", a declarat Merkel.

În septembrie, Germania s-a dovedit a fi singura țară din zona euro care a înregistrat o creștere economică stabilă. Creșterea comerțului mondial ajută la recuperarea de la pandemie și atrage economia orientată spre export a Germaniei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?