X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Membrii grupării Hamas ar fi avut un depozit de arme într-o țară europeană

5 apr. 16:00   Externe
2501 0

Hamas, organizația teroristă palestiniană, ar fi înființat un depozit de arme pe teritoriul Bulgariei. Sînt concluziile unei anchete a autorităților germane care au investigat patru presupuși teroriști.

Ancheta realizată de autoritățile germane i-a vizat pe patru membri ai grupării islamiste palestiniene bănuiţi de planificarea unor atentate.

Investigatorii germani au oferit indiciile necesare pentru găsirea unei ascunzători în care se presupune că s-ar afla arme ale teroriștilor Hamas. Depozitul era amplasat pe teritoriul Bulgariei, în zona de sud a țării.

Poliţia germană a descoperit în telefonul unuia dintre suspecţi fotografii cu mai multe pistoale, încărcătoare şi muniţie. De asemenea, în alte imagini apăreau piese de arme, dezmembrate, într-un sac de plastic, notează Noi.md cu referire la evz.ro.

Graţie trasabilităţii digitale a acestor fotografii, anchetatorii au putut descoperi o ascunzătoare în sudul Bulgariei. Ulterior, poliţia bulgară a capturat armele. Autoritățile germane au arătat că trei dintre presupușii membri Hamas, un cetățean egiptean și doi indivizi născuți în Liban, au fost reținuți la Berlin. Al patrulea presupus terorist, de naționalitate olandeză, a fost arestat la Rotterdam.


Parchetul şi Ministerul de Interne din Bulgaria nu au confirmat aceste informații date publicității de săptămînalul german, Der Spiegel.

0
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?