X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Media: NATO pregătește un plan de transfer de trupe din SUA în Europa

4 iun. 16:00   Externe
3089 0

Alianța Nord-Atlantică pregătește un plan de transfer de trupe din Statele Unite în Europa în cazul unui război cu Rusia.

Despre aceasta scrie ziarul britanic The Telegraph, citînd surse.

„NATO lucrează la numeroase «coridoare terestre» pentru a muta rapid soldații americani și vehiculele blindate pe linia frontului în cazul unui război terestru major cu Rusia în Europa”, precizează publicația.

Se presupune că forțele armate americane vor debarca într-unul dintre cele cinci porturi prestabilite și vor fi transportate ulterior de-a lungul unor rute logistice pregătite, au precizat interlocutorii ziarului.

Potrivit ziarului, NATO intenționează să debarce forțele americane în Olanda, de unde vor fi transportate pe calea ferată prin Germania pînă în Polonia. De asemenea, alianța vrea să folosească porturile din Norvegia, Italia, Grecia, Turcia, Suedia, Finlanda și statele baltice.


În cadrul coridoarelor de transport create, trupele vor putea să se deplaseze fără „restricții impuse de obicei”, se arată în material.

Generalul-locotenent Alexander Sollfrank, șeful Comandamentului Comun de Susținere și Logistică al NATO (JSEC), a declarat pentru ziar că experiența luptelor din Ucraina a arătat că marile baze logistice, ca în Irak și Afganistan, nu mai sînt relevante, deoarece în caz de conflict vor fi distruse rapid. În opinia sa, noul plan a fost pregătit ținînd cont de astfel de riscuri și are în vedere crearea unor lanțuri de transport „durabile”.

Președintele rus Vladimir Putin a subliniat într-un interviu cu jurnalistul american Tucker Carlson că Moscova nu va ataca țările NATO, nu are sens. Șeful statului rus a remarcat că politicienii occidentali își intimidează în mod regulat populațiile cu o amenințare rusească imaginară pentru a distrage atenția de la problemele interne.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța nu are de gînd să trimită trupe în Ucraina, iar Kievul nu a cerut acest lucru. De asemenea, secretarul general al NATO a subliniat că nu vede un „risc iminent” al unui atac rusesc asupra aliaților blocului.

2
0
0
2
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав