COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Mass-media: hackerii atacă companiile rusești prin Microsoft Office

17 sep. 00:00   În lume
1168 1

În Rusia, au fost înregistrate tentative de atacuri cibernetice în mai mult de 18 organizații. Ele sînt efectuate printr-o nouă vulnerabilitate în produsele Microsoft Office. Acest lucru a fost relata de Izvestia cu referire la specialiștii Kaspersky Lab.

Potrivit publicației, lista victimelor include companii din sectorul de cercetare științifică, energetic, industrial, industria de dezvoltare a tehnologiei medicale, precum și din telecomunicații și IT.

„Criminalii cibernetici exploatează vulnerabilitatea prin e-mailuri de phishing cu un document anexat. Pentru ca vulnerabilitatea să funcționeze persoana trebuie doar să deschidă un astfel de document și pe computerul victimei se instalează un malware”, a declarat Evgeni Lopatin, șef al departamentului de detectare a amenințărilor.

Vorbim despre o vulnerabilitate în MSHTML, motorul browserului Internet Explorer. Aceasta permite atacatorilor să creeze un document care, atunci cînd este deschis, Microsoft Office descarcă și rulează automat un script rău intenționat. Programul descărcat lansează o secvență de acțiuni necesare hackerului.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽