Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Mai multe oraşe australiene sînt ameninţate de incendii

23 feb. 16:15   Externe
2344 0

Noi ordine de evacuare au fost emise astăzi pentru zeci de localităţi rurale din Australia, în timp ce aproximativ 1.000 de pompieri continuă să lupte împotriva unui incendiu de vegetaţie în statul Victoria.

Peste 2.000 de persoane au părăsit joi mai multe localităţi din vestul statului Victoria, după ce au fost emise ordine de evacuare de urgenţă, prin care rezidenţii au fost îndemnaţi să se îndrepte spre est, către centrul regional din apropiere, Ballarat, situat la 95 km vest de Melbourne.

Aproximativ 11.000 de hectare (110 km2) au fost devastate de flăcări, au declarat autorităţile australiene. „Din păcate, primim rapoarte despre pierderi materiale care încep să ne parvină”, a declarat premierul statului Victoria, notează Noi.md cu referire la economica.net.

Cel puţin două şcoli au fost închise, iar elevii din patru unităţi de învăţămînt au fost mutaţi în alte şcoli, în timp ce aproximativ 5.000 de proprietăţi au rămas fără curent electric.

Echipele de urgenţă vor începe să întocmească bilanţul pagubelor, deşi primele rapoarte indică deja pierderi semnificative de şoproane şi animale, deoarece incendiul se extinde pe suprafeţe ocupate de mai multe ferme.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?