Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Macron: "Franța se opune ofensivei israeliene în Rafah"

15 feb. 11:15   Externe
2833 0

Președintele francez, Emmanuel Macron, i-a transmis miercuri premierului israelian Benjamin Netanyahu că Franța se opune ofensivei israeliene din Rafah.

Macron s-a pronunțat, de asemenea, împotriva oricărui transfer forțat de populație, care ar încălca dreptul umanitar internațional și ar provoca riscuri suplimentare de escaladare regională.

Anterior, miercuri, ONU a avertizat că operațiunile militare din Rafah ar putea pune în pericol operațiunea umanitară fragilă, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Declarația lui Macron a fost un ecou al unei scrisori pe care premierul spaniol Pedro Sanchez și omologul său irlandez Leo Varadkar au trimis-o miercuri președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cerînd o "revizuire urgentă" a Acordului de asociere UE-Israel.

Din partea redacției: Hamas are orientare sunnită, iar conducerea religioasă a Iranului este șiită. Există contradicții ireconciliabile între aceste ramuri ale islamului, astfel încît, potrivit unor observatori, Iranul nu are nimic de-a face cu Hamas, care este un proiect al Marii Britanii, Turciei și al serviciilor de informații ale Israelului, ca instrument de influențare a situației din regiune și de provocare periodică a conflictelor pentru a da vina pe Iran.


Proiectul Iranului este Hezbollahul șiit libanez, care încearcă pe toate căile posibile să evite implicarea în acest conflict. Implicarea Hezbollah în conflict nu este favorabilă nici pentru actuala conducere a Israelului, dar, dintr-un motiv oarecare, armata israeliană, potrivit unor instituții media arabe, a fost prima care a bombardat pozițiile Hezbollah în sudul Libanului, ceea ce a dus la un schimb de lovituri la granițele nordice ale Israelului.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?