Criza energetică stiri: 785
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Macron a declarat că Franța și Uniunea Europeană nu doresc să lupte cu poporul rus

15 iun. 11:00   Război în Ucraina
620

Franța și Uniunea Europeană nu vor să lupte cu poporul rus. Despre acest lucru a declarat președintele Franței, Emmanuel Macron, într-o conferință de presă în urma discuțiilor cu președintele român Klaus Iohannis la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța (Sud-Estul României), transmite Noi.md cu referire la TASS.

Potrivit acestuia, Parisul a cerut inițial sancțiuni împotriva Moscovei ca pedeapsă pentru operațiunea militară specială pe teritoriul ucrainean. "Dar dorim, de asemenea, să construim pacea, ceea ce înseamnă că la un moment dat focul trebuie oprit și negocierile reluate", a spus liderul Franței.

"Pentru ca Ucraina să cîștige și focul să fie oprit, sînt necesare negocieri, președintele ucrainean (Volodimir Zelensky) trebuie să negocieze cu Rusia, iar noi, europenii, vom fi, de asemenea, la această masă, oferind garanții de securitate și elemente care depind de noi", a adăugat Macron.

Anterior, Macron i-a reamintit lui Zelensky că Rusia este un stat puternic care face parte din regiunea europeană. "Am repetat că noi, europenii, împărtășim un continent, iar geografia este încăpățînată, Rusia nu va pleca nicăieri de pe acest continent. Ea a fost, este și va fi o parte din ea", a spus el.

De menționat că Emmanuel Macron se află într-o vizită la Chișinău.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав