COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lukașenko va transmite Rusiei o descifrare a conversației despre falsificarea de către Occident a otrăvirii lui Navalnîi

Lukașenko va transmite Rusiei o descifrare a conversației despre falsificarea de către Occident a otrăvirii lui Navalnîi

Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, i-a comunicat Prim-ministrului Rusiei, Mihail Mușistin, despre intercepția unei convorbiri dintre Varșovia și Berlin care infirmă declarațiile privind otrăvirea fondatorului Fundației pentru combaterea corupției Alexei Navalnîi.

„Urmărind evenimentele în Rusia, am observat că ei, în Occident, au adoptat o nouă strategie – iarăși Noviciok, din nou otrăvire. Trebuie să vă spun că ieri-alaltăieri <…> înainte de ieșirea lui Merkel (cancelarul Germaniei – nota red.), ea a declarat că pe el, adică pe Navalnîi, au vrut să-l facă să tacă, iar noi am interceptat convorbirea <…> Noi înțelegem că Varșovia discută cu Berlinul – sînt doi abonați în contact. Convorbirea a fost interceptată de serviciile noastre speciale radioelectronice”, a spus Lukașenko în cadrul întrevederii cu Mișustin la Minsk, relatează ria.ru.

El a promis că va transmite părții ruse descifrarea acestei „convorbiri interesante în care se spune că e falsificare”.


„Navalnîi nu a fost otrăvit. Înțeleg că un grup de specialiști a pregătit pentru Merkel, pentru administrația ei faptele, sau poate chiar declarațiile pe care le-a făcut. Ei au făcut acest lucru pentru a reprima dorința lui Putin de a se implica în treburile Republicii Belarus”, a spus Președintele belarus.

El a adăugat că va transmite înregistrarea la Moscova, „pentru ca ei să se clarifice cine e beneficiarul”.

Ieri Guvernul Germaniei a comunicat că, potrivit rezultatelor unei expertize toxicologice efectuate de un laborator de la Bundeswehr, cetățeanul rus a fost otrăvit cu un agent chimic neurotoxic din grupa Noviciok. Berlinul a adăugat că așteaptă comentarii din partea Rusiei, sugerînd introducerea unor noi sancțiuni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load