TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Japonia a permis scurgerea apei de la centrala nucleară Fukushima-1 în ocean

Autoritățile japoneze au permis oficial ca apa de la centrala nucleară avariată Fukushima-1, curățată de cele mai periculoase substanțe radioactive, să fie scursă în ocean.

Potrivit postului de televiziune, guvernul a luat decizia în cadrul unei ședințe a șefilor ministerelor și departamentelor interesate, în frunte cu premierul Yoshihide Suga.

În același timp, procesul de pregătire pentru evacuarea apei în ocean va dura aproximativ doi ani. Se planifică pregătirea și testarea echipamentelor suplimentare, precum și efectuarea lucrărilor necesare.

Acum, în rezervoarele de oțel de pe teritoriul "Fukushima-1" s-au acumulat mai mult de 1,25 milioane de tone de apă care conțin izotopi de tritiu, care nu pot fi extrași tehnic.

La sfîrșitul lunii martie, pe teritoriul centralei nucleare Fukushima-1, la locul depozitării deșeurilor radioactive, a fost găsită o masă asemănătoare gelului care emana radiație. În februarie, în apele Prefecturii Fukushima din Japonia, pentru prima dată în doi ani, a fost prins un pește infectat cu radiații.


În 2011, în Japonia a avut loc un cutremur de magnitudine 9.0 grade, care a ucis mai mult de 18 mii de oameni, precum și a avut loc un accident la centrala nucleară Fukushima-1. Zece ani mai tîrziu, pe 13 februarie 2021, în nord-estul Japoniei a avut loc un cutremur puternic.

Epicentrul a fost înregistrat în zona Prefecturii Fukushima. Magnitudinea cutremurului a fost de 7,1. Un reprezentant al Administrației Naționale de Meteorologie din Japonia a declarat că tremurul a fost o replică la cel din 2011. Pe 14 februarie, la centrala nucleară de la Fukushima a fost descoperită o scurgere de apă radioactivă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load