X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

Italia va impune controale la toate frontierele

5 iun. 12:00   Externe
15108 0

Italia va introduce astăzi, temporar, controale la frontierele terestre, maritime şi aeriene.

Este vorba despre o măsură de securitate suplimentară în vederea summitului celor 7 mari economii ale lumii G7, programat să aibă loc în această ţară, între 13 şi 15 iunie, transmite radioiasi.ro

Acordul Schengen privind eliminarea controalelor la graniţele dintre statele membre ale Uniunii Europene va fi suspendat la frontierele Italiei începînd de la ora locală 14:00 pînă la aceeaşi oră a zilei de 18 iunie, şi aceasta pentru summitul G7 din Borgo Egnazia, o staţiune de lux din sudul peninsulei. Măsura anunţată de Ministerul de Interne de la Roma este, de fapt, luată în mod obişnuit de statele care găzduiesc evenimente de un asemenea nivel de sensibilitate politică şi de securitate, cum ar fi tocmai G7.

De asemenea, se preconizează că cele mai intense controale vor fi efectuate în zilele imediat anterioare summitului organizat de premierul Giorgia Meloni, pe lîngă, bineînţeles, zilele în care acesta va avea loc.

G7 este un forum informal al liderilor a şapte mari ţări industrializate: Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Japonia, Canada şi Statele Unite.


Italia deţine în prezent preşedinţia G7 şi urmează să găzduiască summitul între 13 şi 15 iunie, în acest an fiind anunţată şi prezenţa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

1
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав