Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Israelul pregătește un răspuns împotriva Iranului

15 apr. 10:38   Externe
2225 0

Autoritățile israeliene vor decide în zilele următoare în privința unui răspuns la atacul Iranului asupra teritoriului statului evreu.

Despre acest lucru a anunțat ABC News cu referire la reprezentantul Forțelor de Apărare ale Israelului, Peter Lerner.

Potrivit acestuia, conducerea Israelului "va decide cu privire la pașii următori" fie pe 15 aprilie, fie în zilele următoare. Armata a pus deja la dispoziția guvernului israelian o "gamă largă de opțiuni" pentru a da un răspuns atacului iranian, a declarat Lerner. Purtătorul de cuvînt al armatei israeliene a adăugat că țara sa ar putea sau nu să "lovească" Iranul, dar dincolo de aceste opțiuni "există multe scenarii diferite".

Anterior, The Wall Street Journal a anunțat că Israelul ar putea lua în curînd măsuri de răspuns la atacul Iranului asupra unor instalații militare israeliene. Publicația nu a precizat ziua exactă în care statul evreu ar urma să răspundă la atac. Sursele ziarului au precizat că SUA nu vor lua parte la o astfel de operațiune ofensivă israeliană. Washingtonul insistă ca statul evreu să nu facă nimic care ar putea duce la o nouă escaladare.

2
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?