COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Israelul, lovit de un al doilea val al epidemiei Covid-19

Numărul de noi infecţii înregistrat într-o singură zi a ajuns la un record în Israel, conform datelor făcute publice marţi de Ministerul Sănătăţii, informează DPA și agerpres.ro.

Un număr total de 1.681 de infecţii în 24 de ore au fost înregistrate luni, ceea ce indică faptul că Israelul se confruntă cu un al doilea val.

Numărul cazurilor active este de 21.393, dintre care 177 de persoane sînt în stare gravă, iar 55 sînt conectate la aparate respiratorii. Un număr total de 368 de persoane au murit în Israel din cauza COVID-19.

În ciuda înmulţirii cazurilor de coronavirus, o comisie parlamentară specială a votat luni pentru redeschiderea piscinelor publice şi a sălilor de fitness, anulînd o decizie anterioară a premierului Benjamin Netanyahu şi a ministrului Sănătăţii, Yuli Edelstein.

Proprietari furioşi ai unor astfel de afaceri, dintre care unul a dat buzna într-o întîlnire anterioară a comisiei parlamentare, au susţinut că nu a existat aproape nicio infectare în stabilimentele lor.


Netanyahu, care iniţial a fost lăudat pentru acţiunile sale hotărîte în prima fază a pandemiei, se confruntă cu tot mai multe critici şi cu o furie tot mai mare.

Zeci de mii de manifestanţi au ieşit sîmbătă seară pe străzile din Tel Aviv, în cea mai mare demonstraţie împotriva modului în care guvernul a gestionat criza. Cîţiva protestatari furioşi au avut ciocniri cu poliţia în primele ore ale dimineţii de duminică.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load