TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Iranul a promis să se răzbune pe Israel pentru atacul asupra instalației nucleare din Natanz

Purtătorul de cuvînt al Ministerului Iranian de Externe, Saeed Khatibzadeh, a declarat că Teheranul va răspunde Israelului la momentul potrivit pentru accidentul de la instalația nucleară Natanz.

Despre acest lucru a anunțat pe 12 aprilie Press TV.

"Iranul se va răzbuna la momentul potrivit pe regimul israelian pentru ultimul atac", a declarat el, citat de postul de televiziune.
Potrivit lui Khatibzadeh, astfel de acțiuni din partea Israelului sînt "un act de terorism nuclear pe teritoriul Iranului". El a adăugat, de asemenea, că centrifugele deteriorate vor fi înlocuite cu altele mai avansate.

La rîndul său, ministrul Iranian de Externe, Javad Zarif, a mai spus că Israelul a fost implicat în incidentul din Natanz. El a menționat că țara va demonstra Israelului un progres în dezvoltarea nucleară, deoarece, potrivit lui, partea israeliană consideră că "a reușit în acest sens".

În același timp, vicepreședintele Iranului și șeful Organizației pentru Energie Atomică a țării, Ali Akbar Salehi, au subliniat că acțiunile părții israeliene indică înfrîngerea adversarilor progresului Iranului în domeniul nuclear.


"Iranul condamnă acest act dezgustător și reamintește comunității internaționale și AIEA (Agenția Internațională pentru Energie Atomică – n. red.) despre necesitatea combaterii unor astfel de manifestări ale terorismului nuclear", a declarat el, citat de agenția de știri IRNA.

Pe 11 aprilie, la instalația nucleară Shahid Ahmadi Roshan din orașul iranian Natanz a avut loc un accident în rețeaua de distribuție. S-a anunțat că nimeni nu a fost rănit în acest incident. Nu s-a produs nicio poluare a mediului.

Ancheta asupra incidentului este în curs de desfășurare. În aceeași zi, vicepreședintele țării, Ali Akbar Salehi, a declarat că accidentul a fost un act terorist.

New York Times, citînd o sursă anonimă sub forma unui oficial american, a anunțat, de asemenea, că Israelul a fost implicat în accidentul de la instalația nucleară iraniană din Natanz. Potrivit ziarului, explozia a dat o lovitură serioasă capacității Iranului de îmbogățire a uraniului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load