COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6729

India, suspectată că a declarat un număr de zece ori mai mic al deceselor de COVID-19

20 iul. 14:00   În lume
1776 0

Numărul de decese în timpul pandemiei de coronavirus din India ar putea fi de zece ori mai mare decît datele oficiale. Despre acest lucru a anunțat Centrul pentru Dezvoltare Globală al SUA, relatează The Guardian.

Experții americani au suspectat India că scăzut rata mortalității de COVID-19 după efectuarea propriilor cercetări. Ei au reamintit că, în prezent, surse oficiale anunță despre aproximativ 400 de mii de morți. "Realitatea, desigur, este catastrofal mai rea. Probabil că au murit prea mulți oameni — milioane, nu sute de mii", se arată în raportul Centrului.

Potrivit cercetătorilor, în perioada ianuarie 2020-iunie 2021, în India au murit cu 3-4,7 milioane de oameni mai mult decît de obicei. Se presupune că majoritatea deceselor au fost cauzate de infecția cu coronavirus. Raportul notează că numărul exact al deceselor ca urmare a complicațiilor COVID-19 nu poate fi calculat, dar este cu siguranță mai mare decît datele publicate. În special, experții au remarcat că primul val al coronavirusului în țară a fost mult mai mortal decît s-a anunțat în mass-media.

Pentru a obține informații sigure, cercetătorii americani au folosit trei surse principale: datele de la serviciul stare civilă privind natalitatea și mortalitatea, ratele oficiale ale mortalității cauzate de coronavirus în India și rezultatele unui sondaj efectuat în rîndul a 900 de mii de localnici.

Pe 19 iulie, ministrul șef al statului indian Rajasthan, Ashok Gelot, a anunțat despre începutul celui de-al treilea val al coronavirusului în țară. În același timp, în iunie, autoritățile indiene au ridicat parțial restricțiile introduse în aprilie pe fondul răspîndirii rapide a virusului.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽