Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

O nouă mutație a COVID, denumită Delta Plus⁣, a fost decoperită în India

23 iun. 2021,, 08:43   În lume
1721 4

Autorităţile sanitare indiene au anunţat marţi descoperirea a 22 de cazuri de infectare cu o mutaţie a variantei Delta a coronavirusului, denumită ″Delta Plus″⁣.

Prezentă în cel puţin 70 de ţări, varianta Delta mai contagioasă a coronavirsului SARS-CoV-2, detectată prima dată în India, este responsabilă pentru valul epidemic devastator din această ţară.

Însă în timp ce acest val epidemic scade în intensitate în India, atenţia a început să se îndrepte către Delta Plus, o variantă apropiată celei răspîndite. Delta Plus a fost deja identificată în opt alte ţări în afara Indiei, potrivit secretarului federal indian pentru sănătate, Rajesh Bhushan, citat de Agerpres.

Totuşi, pe baza a ceea ce se ştie pînă în prezent despre transmisibilitatea şi virulenţa ei, Delta Plus este cel puţin deocamdată considerată în India ″variantă de interes″⁣ (VOI), nu ″⁣variantă care determină îngrijorare″⁣ (VOC), cum este cazul variantei Delta.

″Focarele par deocamdată mici în privinţa numărului (îmbolnăvirilor), dar nu dorim ca ea să devină mai semnificativă″⁣, a spus Bhushan despre noua variantă identificată, adăugînd că sînt în desfăşurare studii în privinţa eficacităţii vaccinurilor împotriva acestei variante.


Potrivit acestuia, majoritatea celor 22 de cazuri de infectare cu varianta Delta Plus sînt în statul indian Maharashtra, epicentrul pandemiei în India, alte cîteva fiind confirmate în statele Kerala şi Madhya Pradesh. Însă ministrul sănătăţii din Maharashtra, Rajesh Tope, a precizat că numai în capitala acestui stat indian, Mumbai, au fost confirmate 21 de cazuri de Delta Plus în urma secvenţierii genomului.

Variantă indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 (denumită de OMS varianta Delta) este cu circa 60% mai transmisibilă decît varianta Alfa (varianta britanică), care la rîndul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decît tulpina originală.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X