COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 558 INFECTAȚI 288 377(+647)   TRATAȚI 272 677     DECESE 6679(+14)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6634

În Vatican a început judecata cardinalului

29 iul. 18:10   În lume
1218 0

În Vatican a început procesul de judecată al cardinalului bisericii romano-catolice, Angelo Becciu. El este acuzat că a cheltuit 350 de milioane de euro din banii bisericii pentru a cumpăra o proprietate în Chelsea - afacere care a generat mari pierderi.

Pentru ședința de judecată a fost rezervată o sală special amenajată în incinta administrativă a Muzeelor Vaticanului. În afară de Becciu, alte nouă persoane sunt acuzate de mai multe fapte, inclusiv extorcare, delapidare și abuz în serviciu.

Cardinalul Angelo Becciu, în vîrstă de 73 de ani, este membrul clerului cu cea mai înaltă funcție trimis în judecată pentru presupuse infracțiuni financiare.

El a fost eliberat din funcție de Papa Francisc în septembrie 2020, după ce au apărut primele relatări legate de aceste fapte.

O investigație derulată timp de doi ani a arătat cum Vaticanul a pierdut milioane de euro, inclusiv donații, după ce a cumpărat un fost depozit Harrods din Chelsea, în 2014. Cardinalul Becciu s-a ocupat în trecut de donații la secretariatul care administrează fondurile Vaticanului.


Becciu mai este acuzat că ar fi direcționat fonduri către afaceri administrate de frații lui în Sardinia.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽