X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Veaceslav Ioniță: "În Moldova, în curînd, exporturile de servicii vor depăși exporturile de mărfuri"

18 iun. 11:30   Economie
3283 0

În Republica Moldova, în 2-3 ani, veniturile din exportul de servicii ar putea depăși veniturile din exportul de mărfuri.

Această opinie a fost exprimată de Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) Viitorul, în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fedorova, transmite Noi.md.

El a menționat că în Republica Moldova inginerii, specialiștii în IT, designerii și alți specialiști se angajează cu succes în exportul de servicii. Aceștia îndeplinesc comenzile companiilor străine la prețuri mai mici decît cer specialiștii locali din străinătate pentru astfel de lucrări.

Veaceslav Ioniță consideră, de asemenea, că o direcție promițătoare este leasingul de personal – o tehnologie de management, un tip de externalizare, care permite asigurarea proceselor de afaceri ale companiei cu resursele de muncă necesare, utilizînd serviciile unei organizații terțe.

Expertul de la IDIS Viitorul a subliniat că întreprinderile moldovenești pot îndeplini cu succes astfel de funcții de intermediere pentru întreprinderile străine, care au producție și materie primă, iar acestea plătesc pentru prestarea unor servicii specifice și nu se interesează de unde provine personalul.


În opinia sa, în general, sectorul serviciilor se va dezvolta cu succes, iar astăzi circa 70% din toate investițiile străine la nivel mondial se fac în sectorul serviciilor.

2
1
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?