Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Imagini cutremurătoare de la Azovstal

14 iun. 12:30   Război în Ucraina
3358

Doar ruine au mai rămas din uzina Azovstal din Mariupol. După luni întregi de asediu acest loc a fost transformat într-un morman de fiare și pămînt. Un clip vide filmat de o dronă a fost postat de Ria Novosti.

Uzina Azovstal a devenit un simbol al rezistenței ucrainene, cu sute de soldați continuînd să lupte de acolo chiar și după ce restul orașului a căzut în mîinile forțelor rusești.

Orașul se află în asediu încă de la începutul războiului. Conform autorităților constituționale, acesta este în plină catastrofă umanitară, iar peste 20.000 de civili au fost uciși.

Conform Ministerului rus al Apărării, în luna mai mult de 2000 militari ucraineni de la Azovstal s-au predat. Pe de altă parte, Vladimir Zelenski anunța că de la uzină au fost evacuați medici, răniți și civili, dar a precizat că există și militari care au lăsat armele și ar urma să fie schimbați pe ostatici ruși.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав