X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Hong Kong își va crea propria lege privind securitatea națională

31 ian. 23:30   Externe
1547 0

Guvernul Hong Kong-ului își va crea propria lege a securității naționale cît mai curînd posibi”, text care va fi adăugat la actuala legislație impusă de Beijing în 2020.

Acest text va acoperi cinci infracțiuni, inclusiv trădare, insurecție și spionaj, au indicat mai mulți oficiali, inclusiv John Lee, șeful executivului local.

„Trebuie să subliniez că legislația (în temeiul) articolului 23 din Legea fundamentală trebuie făcută cît mai curînd posibil”, a spus Lee, referindu-se la articolul miniConstituției teritoriului din sudul Chinei care prevede ca Hong Kong să legifereze asupra propriei securităţi națională în ceea ce privește șapte crime de securitate, inclusiv trădarea și spionajul, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

"Aceasta este o responsabilitate constituțională, care nu este asumată la 26 de ani de la retrocedarea Hong Kong-ului Chinei de către Regatul Unit în 1997", a adăugat John Lee.

În 2003, un proiect de text local privind securitatea națională a trebuit să fie abandonat sub presiunea a aproximativ 500.000 de demonstranți care se opuneau legislației.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?