X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Haos la Bruxelles: fermierii au ars paie și cauciucuri

27 feb. 10:01   Externe
1605 0

Orașul Bruxelles, capitala Uniunii Europene (UE), a fost din nou sub asediul agricultorilor, care au incendiat cauciucuri şi paie şi au aruncat cu bălegar. Fermierii spun că au ajuns în sapă de lemn din cauza importurilor ieftine de produse din afara Uniunii Europene.

Furioşi, luni, sute de fermieri au luat cu asalt sediul instituţiilor europene. Au dat foc grămezilor de cauciucuri şi baloţilor de paie, şi au aruncat cu bălegar, petarde şi ouă în forţele de ordine.

Pentru a le ţine piept, oamenii legii au scos tunurile cu apă şi au folosit arme cu gloanţe de cauciuc. De cîteva ori, femierii au încercat să rupă cordoanele. Aceștia au trecut cu tractoarele printr-o barieră de beton şi sîrmă ghimpată.

Protestul a avut loc în ziua în care la Bruxelles erau reuniţi miniştrii Agriculturii din UE, notează Noi.md cu referire la observatornews.ro.

Principala nemulţumire a agricultorilor este preţul mic la care sînt nevoiţi să-şi vîndă produsele în supermarketuri, pentru a face faţă mărfurilor ieftine care vin din import, în special din Ucraina.


Miniștrii Agriculturii din UE, reuniți la Bruxelles, le-au promis femrierilor din stradă că vor găsi soluţii pentru problemele lor.

12
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?