TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Guvernul Medvedev demisionează

Guvernul Rusiei, condus de Dmitri Medvedev, a demisionat după mesajul adresat de Vladimir Putin Adunării Federale.

Prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, l-a anunțat pe președintele rus, Vladimir Putin, că guvernul demisionează in corpore.

"Stimate Vladimir Vladimirovici, stimați colegi, ați fost cu toții martorii mesajului președintelui Rusiei, Vladimir Vladimirovici, în calitatea lui de președinte, a desemnat nu doar prioritățile activității în țara noastră în următorul an, însă și un șir de schimbări fundamentale în Constituția Rusiei. Aceste rectificări, cînd vor fi adoptate, cel mai probabil, vor fi efectuate după discuții, așa cum s-a menționat, vor presupune schimbări semnificative nu doar într-un șir de articole ale Constituției, dar și în întregul raport între puteri", a spus Medvedev la o întrevedere cu Putin după adresarea Adunării Federale.

“Puterea executivă, puterea legislativă, puterea judecătorească. În acest context este evident că noi, guvernul Rusiei, trebuie să oferim președintelui țării noastre posibilitatea de a lua toate deciziile necesare. În aceste condiții, presupun, ar fi corect ca în conformitate cu articolul 117 al Constituției Federației Ruse, guvernul rus să demisioneze in corpore”, a menționat el.

Vladimir Putin le-a mulțumit membrilor guvernului pentru activitatea comună, chiar dacă „nu au reușit totul”. De asemenea, liderul rus a spus că în viitorul apropiat se va întîlni cu fiecare membru al cabinetului de miniștri. Deocamdată, le solicită să-și îndeplinească atribuțiile în volum deplin.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load