COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Grădina zoologică în care animalele duc dorul vizitatorilor (FOTO)

Grădina zoologică în care animalele duc dorul vizitatorilor (FOTO)

Animăluțele de la grădina zoologică din Noua Zeelandă au înlocuit vizitele oamenilor cu sesiuni de jocuri și desene animate.

Angajații au apelat la diverse puzzle-uri și parfumuri pentru a ține viețuitoarele ocupate, departe de plictiseală.

Chiar și așa, animalele cele mai inteligente și sociabile din grădinile zoologice, precum gorilele, păsările kea, vidrele și suricatele simt lipsa oamenilor. Nathan Hawke este un îngrijitor al parcului de specii sălbatice din Orana. Acesta povestește despre cît de mult sînt afectate animalele pe cale de dispariție de absența oamenilor. Bărbatul relatează că animăluțele așteaptă, în fiecare zi, la ora obișnuită, să își vadă vizitatorii, care totuși ezită să își facă apariția.

Orana găzduiește mai mult de 400 de animale. Îngrijitorii fac eforturi pentru a se afla în diferite părți ale parcului la anumite ore în scopul diminuării din impactul asupra rutinei animalelor.

„Oamenii oferă o stimulare foarte bună pentru animale, iar absența lor le face să își dea seama că ceva nu este în regulă. De aceea, nouă ne revine sarcina de a le umple golul și de a ne gîndi la soluții”, spune Hawke.


Printre măsurile luate de personalul grădinii zoo se numără plimbarea exemplarelor de llama, pulverizarea apei de toaletă sau a parfumului în ascunzători pentru a stîrni curiozitatea leilor, dar și amplasarea unor hrănitori sub formă de puzzle pentru păsările kea.

De asemenea, animalele domesticite și de companie au fost mutate într-o altă zonă a parcului, pentru ca acestea să cunoască noi împrejurimi și să socializeze „între semeni”. Totodată, se observă și o atenție sporită pe care o oferă viețuitoarele personalului zoo, relatează The Guardian.

În cadrul restricțiilor naționale de nivelul patru, îngrijitorii din grădinile zoologice neozeelandeze sînt clasați la servicii esențiale și le este permis să lucreze în continuare.

De asemenea, într-un parc de animale sălbatice din Rusia, cimpanzeii se uită la desene animate pentru a-și alina „depresia” în timpul carantinei. Acestora le lipsește prezența vizitatorilor, care sînt la rîndul lor aflați în izolare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load