COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Franța. Un pacient cu COVID-19 dă în judecată Guvernul

Franța. Un pacient cu COVID-19 dă în judecată Guvernul

Un pacient diagnosticat cu Covid-19 a depus o plîngere în faţa Curţii de Justiţie a Franței, pentru „împiedicarea măsurilor de asistenţă”. O plîngere care vizează direct guvernul.

Este prima dată cînd o persoană infectată cu Covid-19 în Franţa întreprinde acţiuni împotriva instituţiilor, informează BFMTV.

CJR este un organism competent să judece infracţiunile sau infracţiunile săvîrşite de membrii guvernului în exercitarea funcţiilor lor, informează digi24.ro.

În cele nouă pagini de argumente care însoţesc plîngerea, sînt vizate în mod clar Agnès Buzyn, fostul ministru al Sănătăţii şi Edouard Philippe, primul ministru al Franţei.

Reclamantul, un bărbat de 40 de ani, doreşte deschiderea unei anchete pentru a stabili dacă „statul a arătat uşurinţă sau a comis o infracţiune în gestionarea epidemiei”, spune avocatul său Nabil Boudi.


În 13 martie, reclamantul a acuzat o stare febrilă, tuse şi dureri în gît. Vizita unui medic acasă i-a confirmat temerile: a fost diagnosticat cu Covid-19. Din cauza lipsei paturilor disponibile nu a fost internat la spital, iar starea sa de sănătate s-a „deteriorat considerabil” în ultimele zece zile. Faţă de această situaţie şi deoarece bilanţul epidemiei continuă să se înrăutăţească, avocatul denunţă „inacţiunea” autorităţilor, în prima linie Agnès Buzyn şi Edouard Philippe, fata de răspîndirea virusului în Franţa.

Un grup de medici a depus deja o plîngere la CJR pentru „minciuna de stat”. De această dată plîngerea depusă se bazează pe un posibil „obstacol în calea măsurilor de asistenţă”, pentru care codul penal prevede că „oricine se abţine de bună voie să ia sau să provoace măsuri care să permită, fără riscuri pentru el sau pentru un tert, combaterea unui dezastru care poate crea un pericol pentru siguranţa oamenilor, este pedepsit cu doi ani de închisoare şi o amendă de 30.000 de euro”. „Vor urma şi alte reclamaţii ale pacienţilor”, prezice avocatul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load