X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Franța le interzice miniștrilor săi să mai folosească WhatsApp, Telegram și Signal

1 dec. 2023,, 23:30   Externe
3300 0

„Aceste instrumente digitale nu sînt lipsite de defecte de securitate", scrie într-un document al guvernului de la Paris, citat joi, 30 noiembrie, de Politico.

Prim-ministrul francez Élisabeth Borne a interzis aplicațiile de mesagerie WhatsApp, Telegram și Signal, utilizate pe scară largă, pentru miniștri și echipele acestora, din cauza vulnerabilităților de securitate, potrivit unui memorandum consultat de publicația de la Bruxelles.

„Aceste instrumente digitale nu sunt lipsite de defecte de securitate și, prin urmare, nu pot garanta securitatea conversațiilor și a informațiilor distribuite prin intermediul lor”, se arată în documentul datat 22 noiembrie, transmite Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Borne a stabilit ca termen limită data de 8 decembrie pentru ca Executivul pe care îl conduce să treacă la utilizarea în schimb a aplicației franceze Olvid, care este certificată de agenția franceză de securitate cibernetică ANSSI. De asemenea, este permisă și utilizarea aplicației de colaborare și mesagerie securizată Tchap, dezvoltată de guvernul francez și lansată în 2019. Informația privind interdicția la adresa folosirii WhatsApp, Telegram și Signal de către membrii cabinetului lui Borne a fost publicată prima dată de publicația franceză de știri Le Point.

„Echipa mea și cu mine o folosim din iulie 2022. În decembrie, întregul guvern va folosi (Olvid), cel mai securizat sistem de mesagerie instantanee din lume”, a confirmat ministrul francez al domeniului digital, Jean-Noël Barrot, într-un mesaj publicat miercuri pe rețeaua de socializare X.


Guvernul francez a ordonat anterior funcționarilor publici să elimine toate tipurile de platforme de socializare, aplicații de jocuri și de streaming video – inclusiv TikTok, CandyCrush și Netflix – de pe dispozitivele lor de lucru, din cauza îngrijorărilor legate de securitatea cibernetică și de confidențialitate.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?