X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Mai multe companii de zbor, interzise în spaţiul aerian al UE

30 noi. 2023,, 15:55   Externe
3616 0

Comisia Europeană a actualizat lista UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranţă, lista companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicţii de exploatare sau al unor restricţii de exploatare pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece nu respectă standardele internaţionale de siguranţă.

Asigurarea celui mai înalt nivel de siguranţă aeriană pentru europeni şi pentru toţi ceilalţi pasageri care călătoresc se află în centrul politicii Comisiei în domeniul siguranţei aviaţiei, notează Noi.md cu referire la news.ro.

În urma actualizării, un număr total de 129 de companii aeriene sînt interzise în spaţiul aerian al UE:

- 101 de companii aeriene certificate în 15 state, din cauza supravegherii inadecvate a siguranţei de către autorităţile aeronautice din aceste state;

- 22 de companii aeriene certificate în Rusia, precum şi 6 companii aeriene individuale din alte state, pe baza unor deficienţe grave de siguranţă identificate: Air Zimbabwe (Zimbabwe), Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Suriname), Iran Aseman Airlines (Iran), Fly Baghdad (Irak) şi Iraqi Airways (Irak).


Alte două companii aeriene fac obiectul unor restricţii operaţionale şi pot efectua zboruri spre UE doar cu anumite tipuri de aeronave: Iran Air (Iran) şi Air Koryo (Coreea de Nord).

Actualizarea de miercuri a Listei UE pentru siguranţa aeriană este bazată pe avizul unanim al experţilor în domeniul siguranţei aviaţiei din statele membre, care s-au reunit la Bruxelles în perioada 14-16 noiembrie.

8
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?