X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Fostul premier britanic Boris Johnson a revenit duminică la Kiev

23 ian. 08:00   Război în Ucraina
1542 0

Fostul premier britanic Boris Johnson a revenit duminică la Kiev într-o vizită surpriză, întîlnindu-se cu preşedintele Volodimir Zelenski şi promiţînd că Marea Britanie "va rămîne alături de Ucraina atît timp cît va fi nevoie", relatează Reuters şi The Guardian.

Boris Johnson, care a plecat din fruntea guvernului britanic în septembrie, în urma unei serii de scandaluri, era prim-ministru atunci cînd a început războiul din Ucraina şi a încercat să poziţioneze Londra ca aliat de top al Kievului în Occident, transmite news.ro.

Джонсон

El a venit de mai multe ori la Kiev şi şi-a anunţat susţinerea, fiind primul lider din G7 care a vizitat Ucraina, în aprilie 2022.

Duminică, Johnson a mers Borodianka şi Bucea.


"Pot să vă spun că Marea Britanie va fi alături de Ucraina atît timp cît va fi nevoie", i-a spus Johnson primarului din Bucea.

Săptămîna trecută, Marea Britanie a declarat că va furniza Ucrainei 14 tancuri Challenger 2 şi alte arme grele, fiind primul stat occidental care a anunţat un astfel de ajutor militar.

La Bucea, Boris Johnson a făcut selfie-uri cu locuitorii şi a depus flori în semn de omagiu pentru victimele războiului. A vizitat o biserică pentru a vedea o expoziţie şi i-a dat preotului un autograf pe ediţia ucraineană a cărţii sale despre Winston Churchill.

În Borodianka, Johnson s-a plimbat pe străzile de lîngă blocurile aflate în ruină. Guvernatorul regional al Kievului, Oleksi Kuleba, care l-a însoţit, a declarat că 162 de locuitori au fost ucişi în timpul ocupaţiei ruseşti a oraşului, care a durat o lună, anul trecut. Kuleba a spus că aproximativ 60% dintre locuitori s-au întors de atunci.

2
0
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий