X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Financial Times: Putin nu l-a avertizat pe Xi Jinping despre declanșarea războiului în Ucraina

10 ian. 15:45   Război în Ucraina
1929 1

Președintele rus Vladimir Putin nu l-a avertizat pe președintele chinez Xi Jinping cu privire la începerea unei operațiuni militare speciale (OMS) în Ucraina.

Detaliile au devenit cunoscute ediției Financial Times.

După cum notează ziarul, liderul rus, în ajunul OMS, i-a spus omologului său chinez că Rusia va fi pregătită să răspundă imediat agresiunii Ucrainei. Potrivit ziarului, cuvintele lui Putin în ajunul operațiunii s-au transformat ulterior în neîncredere pentru el din partea guvernului chinez.

Autorul materialului subliniază că în cercurile de guvernămînt ale Chinei se admite și scenariul că Rusia va ieși din conflictul ucrainean ca o „putere secundară cu o influență politică și economică mai mică pe scena mondială”.

Anterior, ediția chineză a Global Times a scris că Statele Unite se tem de o apropiere între Moscova și Beijing, dar o astfel de îngrijorare este absurdă, iar declarațiile politicienilor americani nu sînt adevărate.


Întîlnirea dintre Vladimir Putin și Xi Jinping a avut loc pe 4 februarie în ajunul deschiderii Jocurilor Olimpice de la Beijing. Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat această întrevedere drept una amicală, a unor parteneri și aliați.

3
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?