Facebook a închis 538 de milioane de conturi false

Facebook a închis 538 de milioane de conturi false

Facebook a închis 538 de milioane de conturi false în primele trei luni din 2018 și a acționat împotriva unui număr de 837 de milioane de postări identificate ca spam, a anunțat compania, potrivit The Guardian.


Avînd în vedere că Facebook are 2,2 miliarde de utilizatori, cele 538 de milioane de conturi false înseamnă un sfert din numărul total. Practic, un cont din patru ar fi false pe Facebook.


Facebook a mai anunțat că a moderat 2,5 milioane de injurii, 1,9 milioane de postări teroriste, 3,4 milioane de poze violente și 21 de milioane de bucăți cu nuditate și activitate sexuală.


Facebook este în centrul scandalului privind datele personale, după ce s-a aflat că firma de marketing politic Cambridge Analytica a accesat informațiile private ale unui număr de 87 de milioane de oameni.


Totuși, scandalul nu a afectat rezultatele financiare ale companiei, profitul crescînd cu 63%, pînă la 5 miliarde de dolari.


Anterior, rețeaua socială a fost acuzată de propagarea de știri false, toleranță cu privire la propaganda jihadistă și că nu a făcut nimic pentru a contracara interferența rusă în alegerile din SUA din 2016. Pentru a vedea cum arată postările trollilor ruși aveți mai multe informații aici.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load